Égi védelem 20+G+M+B+15

Illés próféta2_1.jpg

 

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapján található összefoglalóban Vízkereszt ünnepének eredetét, jelentését, és a mai embernek szóló üzenetét itt olvashatjátok:

http://www.romkat.ro/?q=node/3129

 

Vízkereszt: 2015. január 6.

Ezen a napon a napkeleti bölcsek betlehemi látogatását (is) ünnepeljük.

A címben szereplő jel (20+G+M+B+15) értelmezése a következő: 20= az évezred és évszázad, += a kereszt jele, G= Gáspár, M= Menyhért, B= Boldizsár szerecsen királyok/bölcsek nevének rövidítése, majd a végén a 15= az adott évtized, és év.

Vízkereszt napján a keresztények a bejárati ajtó fölé írják a jelet, kérve, és remélve, hogy a napkeleti bölcsek védelmükbe veszik hajlékukat, és a benne élőket.

Eszmélésem óta ajtómon, és szívemben ott a jel. A hit, a remény, a szeretet, és a védelem jele, a keresztek közé ölelt három király nevének kezdőbetűje, és az év, aminek megéléséhez, elfogadásához segítségek kérek, remélek.

 

Vízkereszt-miseének 2012-ből, Ipolyvarbó katolikus templomából:

https://www.youtube.com/watch?v=f6CZcBmFjsU

 

Sági Erzsébet

 

Illusztráció: free fotó a netről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rényi Anna 2015.01.06. 11:31:17

Édes-kedves Lótuszom, Erzsikém! Köszönjük a közreadott linket. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk nagy ünnepeink jelentésével. Szeretettel ölellek!

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2015.01.06. 11:47:42

@Rényi Anna:
Dága Annám! :) Mint oly sok más dolgot illetően, most is egyezik a véleményünk, és szándékunk. Köszönöm jöttödet, ölellek szeretettel, hálásan!
süti beállítások módosítása