Dr. Zsákai Tibor: Gyökerektől lombhullásig

Kedves Látogatóim!
Nagy örömmel ajánlom figyelmetekbe férjem, napokban megjelent, gyönyörű, és érdekes tartalommal teli - élete állomásait bemutató - könyét.
Még nem kapható a könyvesboltokban, de ízelítőt, kedvcsinálót találhattok a blogjában: https://palyamester.blog.hu/ .
MEGLEPETÉS!
Megjelent 1. könyvem az Undergrand Kiadó gondozásában, Gyökerektől lombhullásig címmel.
A kötet részben életrajzi, másrészt életútbeli tapasztalatok feldolgozásával készült. Külön fejezetet szentelek a vasutas múltamnak "Akit a mozdony füstje megcsapott" címmel.
Amint tudott lesz, hol vásárolható meg, nyilvánosságra hozom.
Az értékesítést én nem vállalom.
A kötethez Vizsy Ferenc író barátomés jó kollégám írt előszót.
A fülszöveget a feleségem, Sági Erzsébet írta:
"Kedves Olvasó!
Különleges időutazásra invitálom mindazokat, akik kinyitják ezt a könyvet.
Egy szép ívű életút embert formáló állomásait, útelágazásait, és fontos szereplőit, valamint a korszak érdekes jellemvonásait ismerhetik meg, ahogy a cím ígéri, Gyökerektől lombhullásig, azaz a Rákosi korszaktól napjainkig.
A szerző születésének helyszínéről, egy örkényi tanyáról indult el az a kisfiú, aki most, nagyívű életpályáját bejárva, deresedő fejjel, és hatalmas életbölcsességel áldva, megosztja sokszor vidám, máskor keserű-édes történeteit velünk.
Mint minden ember, megélt mélységeket, és magasságokat, akadt útja során segítője, és persze gáncsoskodó ellenlábasa is, de mindez nem tántorította el céljának elérésétől, mégpedig úgy, hogy mindvégig betartotta az otthonról hozott erkölcsi normákat, hogy tiszta ember maradhasson.
Ha az útvonalat követjük, egyenes, és komolyabb akadályoktól mentes, szép pályát járt be. Az örkényi indulás Budapestre, majd Szentpétervárra, és vissza Budapestre, a MÁV Vezérigazgatóság épületébe navigálta, ahol a Pályavasút legfelsőbb vezetőjeként tevékenykedett. Nyugdíjba vonulását követően, több itthoni egyetem professzoraként tanította, segítette, és a vasút szeretetére nevelte tanítványait.
A történetek nagy része családjáról, barátairól, szerelmeiről és a vasutas életről szól, miközben igaz, hiteles korképet kapunk.
Olvasmányos, szép stílusban írt, letehetetlenül izgalmas visszaemlékezéseit szívből ajánlom minden olvasni szerető, és a múlt iránt érdeklődő és a jelen visszásságait meglelő embernek."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása