Magas vérnyomás csökkentése otthon

https://femina.hu/egeszseg/legzogyakorlat-magas-vernyomas/

 

Légzőgyakorlatok otthon, ingyen

Bár a kutatásban a speciális készülék hatékonyságát vizsgálták, a működési mechanizmusa otthon, elérhetőbb módszerekkel is kihasználható. Ezeket szintén tüdőbetegek, illetve sportolók számára szokták javasolni a teljesítményük javítása érdekében.

1. gyakorlat: az ajkat csak nagyon kicsi, szűk résnyire nyissuk ki, így lélegezzünk öt percig folyamatosan. Mivel a kis rés miatt nagyobb erővel kell beszívni a levegőt, így sokkal jobban dolgoznak a légzőszervek. A hatás fokozható azzal, ha befogjuk az orrunkat, hogy még nagyobb erőfeszítésbe kerüljön a lélegzés.

2. gyakorlat: az orr lelapításával is jól megedzhetők a légzőszervek, ehhez csak annyit kell csinálni, hogy az ujjunkkal lenyomjuk az orr hegyét a száj irányába. Ezután kipróbálhatjuk az orrlyukak váltogatását is, vagyis pár percig csak az egyik, pár percig csak a másik nyíláson érkezhet a levegő. 

3. gyakorlat: itt már szükség lesz néhány kellékre is, amikkel tovább erősíthető a tüdő. Próbáljunk meg egy egyszerű szívószál segítségével lélegezni néhány percig, de a lufi vagy gumikesztyű gyakori, egymás utáni felfújásával is megerősíthetők az légzőszervek!

8 vérnyomáscsökkentő gyógytea: védik a szív egészségét, és nagyon finomak

A vérnyomás gyógyteákkal is eredményesen csökkenthető.

8 vérnyomáscsökkentő gyógytea: védik a szív egészségét, és nagyon finomak

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása