100 éve született Szent II. János Pál pápánk

Fotó: MTI 1991. Pápa a Népstadionban rendezett ifjúsági találkozón

 

100 éve, 1920. május 18-án, Lengyelországban, Wadowicében született egy kisfiú, Karol Józef Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa, akit 2014. április 27-én történt szentté avatása óta így nevezünk, Szent II. János Pál pápa. 

Küzdelmes, szép életútjáról sokan írtak, és film is készült.

Fenti fotóhoz kapcsolódó saját élményemet osztom meg mindazokkal, akik megtisztelnek figyelmükkel.

1991. május 18-án, Keresztes Pál atya vezetésével elindult egy népes csoport Ceglédbercelről, hogy a Népstadionban, a Magyarországra látogató  egyházfővel találkozhasson.

Ez a találkozás életreszóló, meghatározó élménnyé vált sokunk számára. Ünnepélyes, ugyanakkor nagyon emberi, és bensőséges hangulatú együttlét részesei lehettünk. Látni, hallani Őt, ott lenni a közelében, erre vágytunk, de ennél jóval többet kaptunk! 

A Szent Margit-legendát előadó táncosok műsora végén a Szentatya magához intette a táncosokat, kezét nyújtotta feléjük, és kérte, hogy mindenki fogja meg a mellette álló kezét, induljanak el a nézőtéren lévők felé, és ezt a pápai kézfogást adják tovább mindannyiunknak. Ott álltunk sokezren, a különleges ötlettől meghatódva, fogtuk egymás kezét, és tudtuk, éreztük, hogy ez a kézfogás, amit a Pápa indított útjára, végiglüktetett összekapcsolódó kezeinken, és visszatért - szeretetünket üzenve - a Szentatya kezéhez. Végtelennek tűnő percek voltak,  olyan élmény, és ajándék, amit soha nem fogok elfelejteni. 

Ma már tudom, egy SZENT érintését őrizhetem, és adhatom tovább. 

Az alábbi ,1976-ban készített felvételen még Karol Józef Wojtylaként énekli az Ave Mariát. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ou3o7oE2vyc&feature=share

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása