Címzett: Dr. Ritoók Pál, Mennyország

 

 

Free fotó a netről

 

 

Drága Pali bácsi...

Könnyezve írom első levelemet Hozzád új címedre, a Mennybe, hogy elmondjam, amit itt lent nem mondtam el soha.

Csakúgy, mint névadód, az apostol Te is sugároztad, és megélted a szeretet. Míg osztottad egyre nőtt, sokasodott. Soha nem nem méricskéltél kinek, mennyit adsz.

Azon szerencsések közé tartozhattam, akit szűk baráti köröd tagjául fogadtál.

… Most, hogy elmentél, még nem tudok mit kezdeni azzal az űrrel, amit itt hagytál.

Létezésed olyan természetes volt, mint a napfelkelte, amit ha nem is láttam naponta, de tudtam, hogy van.

Mosolyod, figyelő, szép szemed, szavaid még felidézhető közelségben vannak..., miközben tudom, hogy többé nem hallom a hangodat, nem adsz tanácsot, hiába kérem. Látod, milyen önző vagyok, én a maradó... Azt számlálom, hogy miről kell lemondanom most, hogy elmentél, és nem azt, amit itt hagytál nekünk.

Hozzám írt – utolsó - leveledben ha nem is tűnt fel első olvasásra, már búcsúztál... Úgy búcsúztál, hogy közben vigasztaltál is. Üzented, hogy az Úr döntését elfogadod. Maradsz, ha ez a „parancs”, de keserűség, és tiltakozás nélkül mégy „haza”, ha földi szolgálatodnak vége.

Hát letelt...

 

Hogy milyen voltál? Jó! És szeretettel, figyelemmel, odaadással teli. Hivatásodat, munkádat szívvel-lélekkel, mindig egész emberként végezted. Évekig a főnököm voltál, és nem emlékszem bántó megjegyzésre, mennydörgésre, vagy lekezelésre. Munkádban, életedben a megvalósítható, és ésszerű megoldásokat kerested, és találtad meg.

 

Drága Pali bácsi... Hiszem, tudom, hogy mi még találkozunk. Isten áldjon.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viki 2010.09.22. 23:10:09

Bár én nem ismerhettem, kívánom Pali bácsinak: Isten áldja békében. :(
Szeretettel: Viki

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2010.09.23. 08:37:29

@Kiss Viki:
Drága Vikim... Ha ismerhetted volna, nagyon szeretted volna Őt. Karizmája, szeretete, embersége, bölcsessége fölénk emelte. Köszönöm, hogy elolvastad búcsúmat. Ölellek szeretettel jöttödért, szavaidért, Lótusz.

Cserhalmi Dóra 2010.10.02. 12:22:11

Drága Erzsike és Tibor!
Köszönöm, hogy elolvashattam, Mindkettőtöknek. Gyönyörű, írás, a rokonlelkek bensősége. Bevallom, megkönnyeztem, de örömmel tölt el, hogy ismerhettem, élvezhettem azt a fénysugarat, amivel a környezetét betöltötte, ami a levélből is árad. Nyugodjon békében.
Szeretettel:
Dóra

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2010.10.03. 07:19:42

@Cserhalmi Dóra:
Drága Dórikám... Szívből köszönjük megtisztelő véleményedet! Mindketten ölelünk szeretettel érte, Erzsi és Tibor.
süti beállítások módosítása