Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus

50_eves_eretts_tal_6.jpg

 A lányok gyűrűjében áll - első sor, szürke blúz, hófehér hajkorona, gyönyörű mosoly - szeretett osztályfőnökünk, Margit néni leánya, Verebély Marcsi, aki megtisztelt bennünket azzal, hogy velünk ünnepelt. Előtte - fekete-fehérben - Alpárné Kiss Gabi guggol, akinek szívből köszönjük, hogy kitalálta, sok munkával, nyomozással megszervezte, lebonyolította - egyedül!  - a találkozót! 

50_eves_eretts_tal_1.jpg

 A képen látható egyetlen "fiú" elhunyt osztálytársunk, Babitz Marika férje, aki nem csupán díszvendégként vett részt a találkozón, hanem az ünnepségnek helyet, ételt, italt, figyelmes szeretetet adó tulajdonos, a fia segítőjeként is. Kedves Berzsenyi Farkas, és Berzsenyi Czifrák Tamás, hálásan köszönjük a lehetőséget, hogy a Vanek úr Polgári Étkezde vendégei lehettünk!

 Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus.

 

50 éve még előttünk volt az élet. Hittük, hogy csodák várnak ránk. Hittük, hogy miénk a világ.

Hála Margit néninek, aki következetes, szigorú erkölcsiséggel teli elvárásait elültette bennünk, nem kallódtunk el, éltünk, de sohasem visszaéltünk a szabadsággal, amit a ballagás utáni felnőtt élettől megkaptunk.

 

Sokan tovább tanultunk, házasodtunk, gyermekeket szültünk, majd sokan elváltunk, hogy a kályhához visszatérve újrakezdhessük az életet.

Az életet, ami nem mindig volt könnyű, nem csak örömöket hozott, hanem a mókuskeréktörvény mintájára egyszer lent, máskor fent vitt bennünket, egészen idáig.

 

Elmélkedhetnénk, hogy ha lenne mód visszapörgetni az időt, hogy mit tennénk másként. De minek? Változtatni nincs módunk az elmúlt eseményeken, és rágódni sincs értelme.

 

Kedveseim, örüljünk annak, ami megadatott, feledjük, eresszük el a rosszat! Találjuk meg a mában azt, ami boldogságot adhat, örüljünk gyermekeinknek, unokáinknak! Szeressük őket nagyon, ameddig tehetjük.

 

Becsüljük, szeressük társunkat, és szüleinket - ha még élnek -, vagy áldott emléküket ápolva őrizzük a múltat, amikor még köztünk voltak ők is.

Lehet, hogy ez az utolsó találkozó, amikor ilyen sokan jelen lehetünk. Jó volt ebbe a közösségbe tartozni, Veletek együtt felnőtté érni. Szerencsések voltunk, hogy Margit néni szárnyai alatt növekedhettünk. Szeretete, mindannyiunkra kiterjesztett figyelme élete végéig kitartott. 

Hiszem, hogy most egy habos felhőn üldögélve Babitz Marikával együtt mosolyogva, elégedetten néz bennünket, és üzeni: - Csak így tovább Lányaim! Egyszer majd újra találkozunk!

 

 2019.06.01.

 Sági Erzsébet

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2019.06.10. 14:56:52

Kedves Látogatóim!

Fenti bejegyzésem szerettem volna megosztani a Faceb-on, miután osztálytársaim java jelen van ezen a közösségi oldalon.
Sajnos a Fb. első körben teljesen letiltotta, majd - döntésük felülbírálását kérve - megváltoztatta és az alábbi megjegyzéssel "ajánlotta" látogatóim figyelmébe ezt a teljesen jó szándékú, ártalmatlan posztot:

Potenciális probléma ezzel a hivatkozással
Azt észleltük, hogy esetleg rosszindulatú lehet a következő hivatkozás: lotuszom.blog.hu/2019/06/02/gaudeamus_igitur_juvenes_dum_sumus?fbclid=IwAR2QhSdlqb8WD42X3P1GelYgRuzAg8HdcWxXfzaNjrygoINOjbOZFX-wq10.
Fiókod és készüléked biztonságának megőrzése érdekében csak megbízható hivatkozásokat nyiss meg.

Sajnálom, hogy csak igen kevesen merték megnyitni ezek után, pedig csak köszönetemet szerettem volna eljuttatni mindazokhoz, akiknek jelenléte, közreműködése széppé tette az 50. évfordulós találkozót.

Miután sérelmeztem a Fb. magyarázat nélküli lépését, néhány gondolatot írtam az üzenőfalamra. Számomra meglepően sok, és nagyon kedves hozzászólás érkezett, biztosítva arról, hogy szükségük van rám, érdekli őket a prózám, és költészetem, és személyemmel sincs gondjuk, tehát, maradjak. Itt is, most is szívből köszönöm minden megszólalónak, és tetszikelő látogatónak a mellémállást. <3

A posztok elérhetősége:
www.facebook.com/erzsebet.sagi.1/posts/2972613582763784?comment_id=2983677154990760&notif_id=1560168178776023&notif_t=feedback_reaction_generic
2019.06.06. 11:57

www.facebook.com/erzsebet.sagi.1
2019.06.06. 18:10
süti beállítások módosítása