Sváb böjti étel a "savanyú" tojás

 

tavaszi csokor.jpg

 

 

 

A következő héten - március 1-én - HAMVAZÓSZERDA lesz.

Mi, katolikusok ezen a napon böjtölünk.

Egy régi receptet hoztam el mindazoknak, akik szeretnének csatlakozni a böjthöz.

 

 

Hozzávalók:

 

 

½ dl olaj

3 ek liszt

3 dl tej

1 db reszelt vöröshagyma

3 db babérlevél

2 dl tejföl

citromlé

víz

4 db tojás

 

 

A reszelt hagymát, lisztet megfuttatjuk az olajon, felengedjük tejjel, és amikor puffog, annyi vízzel szaporítjuk, hogy sűrű pudingszerű masszát kapjunk.

Babérlevéllel, sóval ízesítjük, végül egy pohár tejföllel kicsit meghígítjuk.

Kevés citromlével lehet savanyítani, régen ezt ecettel tették.

Ha újra puffog, akkor pottyantjuk bele az egész tojásokat, hogy lehetőleg egyben maradva megfőhessenek a forró mártásban.

(A tojásokat mindig külön edénybe ütöm, nehogy záptojást pottyantsak a kész alapba.)

 

Felénk knédlivel tálalják.

 

 

Sági Erzsébet

 

Illusztráció: free fotó a netről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.