Fej, vagy írás?

 

 

 

 

 

 

 

Röppen az érme,

ígér éltet, vagy halált.

… Nem Te pörgeted…

 

 

A dolgoknak mindig két oldala van. „Fej”, VAGY „írás”. A szerencsésebbeknek pedig, „fej” ÉS „írás”!

Hogy mi melyikkel találkozunk, az függ a szerencsétől, de függ attól is, hogy melyikhez van szemünk, melyik oldalát szeretnénk meglátni.

Vegyük azt a mindennapos, sokakkal előforduló esetet, hogy a nyugdíjas állásnak hitt munka, egyik napról a másikra megszűnik.

A „fej” azt üzeni, hogy: - Igen, ez itt a vég!

Az „írás” pedig azt, hogy: - Ne omolj össze, mert amikor az Úr becsukja előtted az egyik ajtót, biztos lehetsz benne, hogy egy másikat mindig kinyit számodra. Bár, itt is elhelyeztek „gondos” kezek egy buktatót… Elkeseredettségünk olyan vakságot okozhat, amely megakadályozza, hogy észrevegyük ezt az új ajtót.

 

Számomra a „fej” egyúttal a rációt, az okos, vagy olykor okoskodó embert is jelenti. Az embert, aki hitetlen Tamásként meg kell, hogy érintse a sebeket, melyeket a Megváltó érte is vállalt, pedig – ha lenne elég bizalma -, akár el is hihetné.

 

De, a „fej” jelenti számomra a tapasztalásokon, a kiszámítható és megfejthető történéseken alapuló életszemléletet, és a javak előállításához, megszerzéséhez szükséges napszakot, a nappalt is. Azt az időt, amikor minden fekete és fehér. Vagy, vagy!

Míg, az „írás” maga a csoda! Az álmok, a lehetőségek határtalan birodalma. Az éjszakáé, amikor minden lehetséges. Az éjszakáé, amikor a külvilág elcsendesedik, hogy felerősödhessenek a belső hangok, az igaziak!

 

Az érme két oldala…

Egy hatalmas erő – hívhatjuk ideológiai beállítottságunk szerint Istennek, Sorsnak, Karmának – feldobja, majd engedi pörögni, hogy lepottyanva eldönthesse a jövőt.

A jövőmet, és az Ön jövőjét, kedves Olvasóm!

De ne feledje sohasem, hogy a végső igen, a döntés elfogadása, vagy elutasítása, az mindig rajtunk, halandókon múlik.

 

És végül, már csak egy apró feladatunk maradt, megtudni, halálpontosan tudni, hogy melyik oldal a „fej” és melyik, az „írás”…

 

 

 

Sági Erzsébet

 

Illusztráció: Fej Tóth Zsuzska képe (felhasználva az alkotó engedélyével)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.