Kutyabaj

New Yorkban, mielőtt valaki bérlakásba költözhetne, kutyájával meg kell jelennie a lakóbizottság előtt, ahol négylábú barátjának felvételi vizsgán kell bizonyítani a társas életre való alkalmasságát. A bizottság engedélye nélkül nincs költözés, mert olyan ebnek, aki elvetemült módon ugatna a csengő megszólalásakor, nincs helye egy társasházban.

De gondoskodásuk nem csak a leendő szomszédok érdekeit védi, figyelmességük kiterjed a kutyára is. Ha esetleg a kutyát megviselte a vizsgáztatás, semmi baj, kap antidepresszánst, de hogy testi-lelki fittsége garantált legyen, gazdája beírathatja jógára is.
 
Igen… ez (is) Amerika…
 
Minden esetre, nem csodálkozom, hogy a kutyák nem tolonganak zöldkártyáért…
 
A kutyák kommunikációjának fontos eleme az ugatás, dolguk pedig, a ház őrzése. Ha joguktól és kötelességüktől megfosztva kell, vagy lehet csak élniük, mi örömük lehet az életben?
 
Miközben írok, hallgatom Burkust, a barátomat, ahogy vígan énekel. Egyre szebben és cizelláltabban. A madárriasztót hallva kapott kedvet az énekléshez, mindannyiunk és  szomszédaink örömére. Tőle megvonni ezt a szórakozást és a házőrzés örömét, az ezzel járó ugatással és futkosással együtt, egyet jelentene a rabsággal.
 
… A rabsággal, aminél egy puli számára nincs kegyetlenebb büntetés.
 
Mi tehát maradunk itt, ahol nem korlátozzák ostoba szabályok a madár füttyét és a kutya ugatását.
 
 

 

Sági Erzsébet

Illusztráció: free fotó a netről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viki 2009.11.16. 19:52:31

Drága Lótuszvirág, Burkusnak jó itthon Veled! :))))
Szeretettel: Viki

lantaléna 2009.11.16. 21:18:17

Drága Lótuszvirág! Egyet értek veled, a kutyának szüksége van arra, hogy szabadon ugasson és vígan ugrándozzon. Szeretettel Anna

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2009.11.17. 07:42:28

@Kiss Viki:
Drága Vikim!:)) De jó ám!:) Mindketten nagyon szeretünk itt élni. Köszönöm, hogy benéztél! Ölellek szeretettel, Lótusz.

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2009.11.17. 07:43:59

@lantaléna:
Drága Annám! Így igaz. Ha a szabadságát megnyirbálják, boldogtalan lesz..., csakúgy, mint kétlábú barátai.:)
Köszönöm, hogy betértél hozzám! Ölellek érte, Lótusz.
süti beállítások módosítása